Wednesday, December 29, 2010

Zara demam lagi..

Smlm zara tdo kol 8.30pm
Tdo mcm biasa..tp stat kol 10.30pm dia da stat merengek n nangis2 every 1/2 hour.
Smpaila kol 12 dia nangis2 lagi
Kuat plak tu.nk tdo ats pangku je
Bila letak nangis.
Then rasa2 bdn dia panas..pns gila
Pastu dukung2 lg n dia muntah
Mcm biasa la mmg bykla muntah
Nasib baik time tu I dukung dia berdiri n bkn ats katil (mls nk basuh cadar mlm2)
Zara muntah memancut kena lantai n mama konfem la kena
Tak bole jd ni, bdn mkn panas, masuk ubat bontot n reda sket pns
Still xnk tdo ats katil tp nk tdo ats mama..so I tunggu dia nyenyak n baru alih dia ats katil.time ni bdn dia da sejuk sket n dlm hati berkata esok baik la budak masam ni
Tapi..esok pg nya dlm kol 7 dia nangis lg n buat susu tuka pampers bdn dia panas balik..so we decided to take her to e clinic
Smpai2 klinik dlm kol 8 camtu doc takde..bole x? Nama je 24hrs clinic.podacait..kena tunggu doc smpai kol 9.
So, en sapis decided utk tunggu doc n we alls g mamam dulu
time mkn, zara ok2 sajork..tp bdn ada panas sket saja
Then, g la klinik bila da kol 8.50..
Doc da ada n nama zara pon dipanggil
Doc ckp dmm n nothing to worry because zara active although e temp reach 38.3..bg ubat n off we go home
Blk umah, bdn dia panas balik, we all cek temp reach 38.4..mkn pns..
Bg dia mamam ubat (mst nangis punya)
Then bg susu..hmmm..she's so clingy
Ingtkn nk masuk opis gk, tp encik suami suro EL jaga zara so sbagai isteri yg menurut perintah ;p bgtau la sume yg kt opis n the bosses yg I EL..
Tk sanggupla nk anta anak kt pengasuh tatkala beliau sakit sbb dia mst cari mama dia n dia mesti slalu merengek..kita bolela layan kan..sbb anak kita..
Tp kalau org lain nk ke dia lyn anak kita yg bdn nya panas, asek merengek je n nk tdo ats pangku je..hmmm..better kita jaga sndiri
Wpun pasni my arms akan naik muscles sbb slalu dukung zara tp I x kesah (lenguh oo..)
Skang ni zara ttdo sndiri ats katil..tgkla gamba tu..satu dlm keta satu lg yg dia ttdo sndiri..
Doakan zara cepat sembuh ye.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, December 28, 2010

An early suprise!!

24/12/2010-my officemates organised an early suprise birthday party for me
Terkejuitt..i'm so suprised..because knowing that the party is meant to be a year end party
Tetiba je ada birthday cake..Before tu mmg da rancang nak masak2
N sorang bawak 1 lauk.
kak dd bawak paru itam (taktau nama masakan tu, kaler itam tp tak letak kicap) n telo dadar, tasha bawak ayam golek n ulam, jlo bawak sambal udang (udang besar i like) n sambal belacan, i bawak asam pedas ayam, cik iza bawak dessert (fruit tart, cheese tart n jajan2).
nak tau tak sbb apa dorg buat awal, sbb kalu buat on my birthday, mst i bole bajet yg dorg buat party tu untuk i
tak malu kan...sendiri bajet ..biarla...pedulik hape
perasaan pada hari itu ialah gembira..yela sume susah payah masak..
mestila suka sbb org buat suprise party kan..tapi ada rasa cam lain macam sket..
sbb it was not done on my birthday..so tak rasa cam sambut birthday..
hahaha..kenape ek..tp overall...im happy..
thanks ya gegirl.....
The foods..bedap kann...
See...bedap kan..
Kak DD baru kua dr bilik ajaib bersama kek n nyanyi2 lagu besday
The not so called bithday gurl
Ececece
My boss yang da sarat mengandung n menghitung hari je
The officemates



Tu dia..charlies angels malaysia

Belum birthday lg tp da buat entry bithday..
My birthday is on 30/12 ye..
Hmm...da nak reach 27..uwaaaa
Nak hadiah ape ek bithdy tahun ni?hahahaah

Thursday, December 23, 2010

Mimpi yang tak best

Smalam mimpi yang tak best
Takut sangat
Mimpi someone meninggal...
Someone who's close to me
Pernah tak u all mimpi mcm tu...
Tak suka kan
Ape tafsir mimpi ni ek
Memangla mimpi ni mainan tido..
Tapi...bila bangun tdo tu, mimpi ni terkesan di hati..
Insyaallah takde pape kan...lupakan jela
Semalam my mum dtg umah ngn adam n adik
nk jaga zara sampai ujung mggu ni..
Suka..sbb tak yah antar zara kt pengasuh..
n ati pon senang bila family sendiri yg jaga anak
Tapi mggu depan kena anta kt pengasuh balik..
Back to normal daily routine..hmmm
Malam ni nak kena masak..sbb esok ada mkn2 kt opis..
Nyum3..Okla
Bye Bye Blog

Wednesday, December 22, 2010

Sabar je la..

Ni time nk antar zara kt pengasuh pg ni
Muka cam redha je kan
Pasni zara kena belaja duduk dlm car seat tau..
Papa tak bole amek zara nnt sbb tuka keja n maybe blk lmbt slalu
Mama yg kena amek zara
Skang ni dia da ok sket duk dlm car seat tp every time nk letak dlm car seat akan nangis sket tp pastu da ok
Skang ni tgh practise la letak dia dlm ni sbb stat next year dia mmg akan duk dlm car seat
Hope everything's gonna be ok
Dan dia tak menangis sepanjang jalan..sob3
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, December 21, 2010

Walau ape2 pun

Walau ape2 pun
Saye tak kisah pun
Ape saje pun
Saye terima pun
Entry ntah pape
Gagagaga

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, December 18, 2010

Xtvt ari Sabtu

Hi sume, zara kt mcD ni
Mama nk mamam prosperity bege
Pedas kn..zara xbole mamam lg
Papa nk blikan whipped potato utk zara kt kfc sblah..
Cepatla papa..zara nk mamam ni..
Baibai
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, December 17, 2010

Enough is enough

Doing something which is not my job scope
memang tak suka
i love my job now
i love what am doing
But doing something which is not my specialty
And just instruct me doing this n that memang SUCK
Nak save budget
Nak cut cost kannn????
Nak cut cost utk gaji Corporate Lawyer jugak????
Nak??????
Do advertise for a vacancy NOW!!!!

Wednesday, December 15, 2010

Anak Papa

Pics taken this morning.
Si kecik ni kalau tdo mmg suka menyempit kt mama n papa dia
Sian papa sempit..
Mama tdo ngn tenang dan damai..
Hahaha

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, December 13, 2010

Penang...here i come..

Last week, g holiday kt penang
macam jauh je kan..padahal dekat je..
saje nk g sbb da lama tak g sana..rasanya dalam 6-7 tahun
dulu i duk kat penang...dari kecik sampaila da besaq comel lote ni..
pastu baru pindah ipoh sbb abah dpt transfer sana..
mcm tu la kan..berbakti utk negara..ngeh3
ke mana kitorg g kat penang tu, tgk blog my sister je la...
klik sini..dia rajin update sket..

Paste gamba je la ek..
Gamba yg takde zara tu, dia duk apartment ngn maktok..
maktok babysit zara while mama n papa nye beronggeng...
takpe eh zara..nnt zara da besa sket kita g lagi eh syg..

@ Penang Butterfly Farm
Sila sengetkan kapla utk melihat lesung pipit beliau
Auw...Geli man man man
Pose tarrrrrrbaik from 3 anak dara pakcik kamarudin (yg tengah tu anak dara ke??)
@ Tarbush Restaurant..Zara mamam epal
Padang Kota Lama..Muka pucat tak berseri..i dun like..zara maintain cumel
Kami Ber 6
Heart Him So Much.....



Cukup2 la pics nye..
ada banyak lagi gamba tp takkan nk upload sume
gamba kat beach tak leh letak sini
sbb ada 2 org budak tak sopan
dah la tu...
lain kali update lagi ye...tatatititutu 

Thursday, December 2, 2010

Dinner with royal patron

Perghhh...tajuk tak bole blah
smlam ade dinner kat shangri la hotel..
ada dymm sultan n sultanah kedah
tun manhathir n wife dia
dinner ni utk amal..utk tolong mereka yg memerlukan kat kedah nun
so, smlm kitorg gerak dalam kol 6.30 dari opis...
hotelnye dekat je..tapi jem, so dekat kol 7 baru sampai
lepak2 pastu masukla kitorg kat dalam grand ballroom tu
Million thanks to my hubby sebab tolong jagakan zara..really appreciate that..
Penat ke jaga anak?hehehe
Malam tu sampai umah kol 12 mlm...penat tau..
Dahla mknn tak kena ngn tekak cek ni..
ada salmon...tp mentah la...tak sukee..
tgk gambo je la..gambo cilok dr camera jlo..
camera sendri tak transfer lg..

Kat office, da siap2 nak gerak
Da sampai hotel..lepak lama gila..berdiri pon lama gila..
Jamal Abdillah tengah perform

Suara Jamal sedap gile...byk gak lagu dia nyanyi
Tp yg plg best lagu Gadis Melayu...
Amelia AF2 pon ada, ntah sape ntah lagi yg nyanyi..
Kenal yg glamer2 je la kan..
Okla..
See ya when i see ya...chowwww

Wednesday, December 1, 2010

Testing2

Testing update from blackberry. Lalala
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sape yg suka ni???

Layannn...
video
Hahaha..Abaikan hilai tawa mama dia tu..
Mama yg over kan...
Skang layan gamba plakk
Sukanya dia








Tengokla dia genggam rambut my hubby



Video n gamba ni amek time weekend baru2 ni..
Best kan sbb dpt main2 ngn anak..
gomol2 dia..besh...
Ni plak gamba zara tgh tdo last 2 nite

Akhirnya tdo jugak selepas puas main n membebel


Sweet dream ye syg..mimpi mama n papa tau
Notice tak tepi cot zara sblah kiri  tu ade lubang2 kan..
Pagi tadi time dia nak susu kan..
Dia pegi kat tepi lubang2 tu
Dia bising2 sambil cuit2 i...pandai kan..
time nk tdo, cot tu mmg tarik betul2 sblah katil i..
Senang la kan nk jenguk zara..

Bye Bye...